Qui som?

L’Agrupament Scout Creu del Sud va ser fundat l’any 2012, amb l’empenta d’alguns membres d’altres agrupaments ( G.S. Estel de Gel i G.S. Virú i més endavant del A.S. Mas Guinardó-31).

Al 2014 s’instal·la al barri de Porta, degut a la desaparició dels locals del Poble nou i gràcies al interès de l’associació de veïns i veïnes de Porta de tenir una entitat educativa juvenil al barri. Durant el 2015 l’agrupament comença a créixer i acaba incorporant persones vingudes del recentment clausurat AEiG Charles de Foucauld.

Formem part de l’Associació Catalana de Scouts, una petita associació d’escoltisme d’àmbit autonòmic, on oferim

una programaeducatiu basat en la promesa escolta, la llei i la vida en petits grups tal i com es planteja el mètode escoltisme formal des de els seus inicis.

 

El sistema escolta treballa amb infants i joves de totes les edats que s’agrupen en grups triennals. Cadascun realitza les seves tasques per assolir els objectius que ells mateixos es plantegen. Així els i les joves aprenen alhora que es diverteixen i desenvolupen les seves capacitats d’autogestió, creativitat, visió critica i creen eines d’intervenció en la societat que els envolta. El sistema scout persegueix la construcció de persones compromeses amb el país i la societat, capaces de prendre decisions i de dur a terme iniciatives.

Pertanyem a la World Federation of independent scout. Una Associació mundial que agrupa associacions scouts d’arreu del món sempre i quan treballin la llei scout, la promesa , el sistema de patrulles, i no mostrin en els seus estatuts ni formes la imposició de cap ideologia política

 

Som membres de la fedreació Transformaporta Entitat que agrupa diferents associacions del barri Porta Sóller i que vetlla pel bon funcionament de lAteneu la Bòbila.