Llobatons

Llobatons i llobatones

Sóm la unitat més petita de l’agrupament. Tenim entre 8 i 12 anys (4t, 5è i 6è) i el color de la nostra unitat és el groc.

La unitat està formada per llobatons, llobatones i caps. És “la família feliç”, en la què els infants viuen les seves aventures.

Com a marc simbòlic, dintre del joc scout i com a eina pedagògica s’usa el “Llibre de les terres verges”  o “Llibre de la selva“, escrit per Rudyard Kipling.

Aquest llibre pretén ser un instrument pedagògic amb aspectes positius i negatius del comportament humà què ajudi als infants a aprendre i a divertir-se al mateix temps.

L’estol està format per un gran grup, que es subdivideix en diversos petits grups anomenats sisenes, el qual no deixa de ser un equip de treball permanent.

El marc simbòlic i místic està latent en la majoria d’activitats i accions que realitza la unitat. Aquesta relació amb els infants queda reflexada en aspectes com, els noms que prenen els educadors:

– Akela: És la cap de l’estol

– Baloo, Bagheera, Hathi, Raksha etc.: Són els animals que al llibre de la selva ajuden a Mowgli a superar les seves adversitats.

 

El lema d’aquesta unitat és “Tant com puc”, com a màxima expressió de l’esperit d’autosuperació.